Thirrje miqve

 

Ky ndryshim shënoi një fillim të ri për mua. Vura re në vetvete një heshtje dhe gëzim të qetë për besimin e vërtetë që kisha zbuluar, për të cilin isha i sigurt se ishte Islami i vërtetë. Isha i ngazëllyer dhe krenar sepse Allahu më kishte dhënë udhëzime dhe më kishte treguar rrugën e drejtë. Nuk mund të fshihesha dhe të mos flisja për atë që po ndodhte brenda meje.

 

Unë thashë, "Unë duhet t'u them të vërtetën edhe të tjerëve." "Flisni për bekimet e Zotit tuaj" - dhe ajo që më ka ndodhur është bekimi më i madh që mund t'i ndodhë dikujt në këtë jetë dhe në jetën e përtejme; dhe qëndron akoma "ai që hesht për gjërat e së vërtetës është një Satan i mallkuar" dhe "pas së vërtetës nuk ka asgjë përveç mashtrimit".

 

 

"Ajo që më ka bindur se duhet t'ua transmetoj të vërtetën të tjerëve është injoranca dhe pafajësia e vëllezërve të mi sunitë që e duan sinqerisht të Dërguarin e Zotit dhe familjen e tij. E vetmja gjë që duhej ishte të hiqnin mjegullën nga sytë e tyre, e cila ishte grumbulluar gjatë gjithë historisë, dhe pastaj ata do të ndiqnin rrugën e duhur - ashtu si më ndodhi mua.

 

Allahu i Lartësuar thotë:

 

"... Edhe ju ishit si ata, atëherë Allahu ju ka dhuruar mëshirën e Tij" Kur'an: 4:94

 

Unë ftova katër kolegë të cilët jepnin mësim së bashku me mua. Dy prej tyre mësuan edukimin fetar, i treti arabisht dhe i katërti filozofi islamike. Ata erdhën nga Tunizia, Jamal dhe Susah. I ftova ata të hetojnë së bashku këtë temë të rrezikshme.

 

U besova atyre se disa gjëra nuk ishin të qarta për mua, duke shprehur dyshimet dhe inatin tim. Ata e pranuan ftesën dhe vendosën të vijnë në shtëpinë time pas punës. Kur erdhën, i lashë të lexojnë "ElMuradzaat", duke thënë se autori i këtij libri shkruan për Islamin në një mënyrë shumë interesante. Libri zgjoi interesin e tre prej tyre, ndërsa i katërti, i cili dha mësim arabisht, na la pas tre ose katër takimesh, duke thënë:

 

"Perëndimi po shqyrton hënën sot, dhe ju ende po llomotitni rreth halifatit në Islam".

 

Pas një muaji, mbaruam leximin e këtij libri. Të tre miqtë u emocionuan, ndërsa unë i ndihmova duke u dhënë të gjitha ato që kisha mbledhur nga përvoja dhe njohuritë në vitet e studimit tim. Fillova të shijoj shijen e lidershipit dhe isha shumë optimist për të ardhmen. Unë shpesh ftoja miq nga Gafsa të cilët i takoja në xhami ose takime sufiste. Unë gjithashtu ftova disa nga studentët që u dhashë mësim. Viti kalon dhe falënderojmë Allahun, numri ynë është rritur ndjeshëm.

 

Ne ishim miq të Ahlulbait, miq të miqve të tyre dhe armiq të armiqve të tyre. Ne filluam të festojmë festat e tyre dhe të jemi të pikëlluar gjatë muajit Muharrem. Dy nga letrat e mia të para, të cilat bartnin këtë lajm, iu dërguan Sejid Khoi dhe Sejjid Muhamed Bakir Sadr për festën e Ghadir, të cilën ne së pari e festuam në Gafsa.

 

Të gjithë kanë mësuar se unë jam bërë një Shiit dhe se i ftoj myslimanët të ndjekin Ehlul Bejtin. Kjo rezultoi në akuza dhe thashetheme të ndryshme që filluan të përhapeshin në të gjithë vendin. Unë u akuzova se isha një spiun izraelit i ngarkuar për të futur dyshime në zemrat e besimtarëve; të flasë kundër sahabëve me qëllim që të sjellë trazira në mesin e muslimanëve ... etj. Në kryeqytetin, Tunizi, u përpoqa të afrohesha me dy miq, Rasid Ghannusi dhe Abdulfattah Morou, por që kundërshtuan fuqimisht idetë e mia.

 

Në një bisedë në shtëpinë e Abdulfettah, unë thashë që ne, si myslimanë, duhet të rilexojmë librat tanë dhe të shohim mirë historinë tonë. Mora Sahih Bukharin si një shembull dhe thashë se ka gjëra në të që një person i arsyeshëm nuk mund t'i pranojë. Të dy u zemëruan shumë për këtë, duke më thënë: "Kush je ti që ta kritikosh Buharin"!?

 

Unë bëra më të mirën time për t'i bindur ata që të pranonin mësimet, por ata më refuzuan me fjalët: "Nëse jeni bërë një Shiit, kjo është puna juaj. Mos u përpiqni të na përktheni në Shiitë. kundërshtojnë këtë qeveri. e cila nuk pranon ligjet islamike ". Cila është dobia e kësaj - thashë - edhe nëse vini në pushtet, si do të sundoni në Islam kur nuk e dini se çfarë është Islami i vërtetë?

 

Kështu që u ndamë duke ndjerë armiqësi ndaj njëri-tjetrit. Disa njerëz nga Vëllazëria Myslimane u ngritën kundër nesh duke përhapur thashetheme të ndryshme. Ata thanë se unë isha një agjent qeveritar me të cilin ajo donte të sillte konfuzion midis myslimanëve për t'i penguar ata të rebeloheshin. Gradualisht filluam të ndiheshim të izoluar. Veçanërisht u shmangëm nga anëtarët e rinj të Vëllazërisë Myslimane dhe urdhrat sejhi sufi.

 

Ishte një kohë e vështirë në të cilën ndiheshim si të huaj në shtëpitë tona dhe midis vëllezërve tanë. Por, Allahu i Madhërishëm, ka ndryshuar gjendjen tonë për mirë: shumë botë të reja kanë ardhur nga qytete të ndryshme për të parë dhe biseduar me ne. Unë bëra më të mirën time për t'i bindur ata që shumë prej tyre panë dritën.

 

Ata erdhën nga Tunizia, Karvani, Susa dhe Sidi Bou Zayd. Gjatë pushimeve të mia verore dhe para se të vizitoja Irakun, unë udhëtova në Evropë dhe takova miq në Francë dhe Hollandë. Unë fola me ta për gjithçka dhe falënderoj Allahun, që edhe ata e kuptuan dhe e pranuan të vërtetën. Isha i ngazëllyer kur u takova me Sejjid Muhamed Sadrin përsëri në shtëpinë e tij në Nedzaf.

 

Ai më prezantoi me studentët e tij si fara e dashurisë për AhlulBayt në Tunizi. Ai më tha gjithashtu se ai qau kur mori për herë të parë letrën time që e informonte atë se kishim festuar festën e Ghadir dhe për vështirësitë që po hasnim, duke përfshirë thashetheme të ndryshme kundër nesh dhe izolimin në të cilin jetonim. Sejjidi më tha, "Ne do të kalojmë në mënyrë të pashmangshme në kohë të vështira, sepse rruga e Ehli Bejtit është e vështirë dhe e pjerrët. Një burrë erdhi për të parë Profetin Muhamed (s) dhe i tha:" O i Dërguar i Zotit, ti janë shumë të dashur për mua. '

 

Atëherë prit shumë vështirësi - i tha Profeti. Meshtari juaj, Ali ibn Abi Talib është gjithashtu i dashur për mua - burri vazhdoi Pastaj përgatituni të keni shumë armiq - Profeti i tha atij Dhe nipërit dhe mbesat e tua, Hasani dhe Huseini janë të dashur për mua - burri tha Atëherë prisni një jetë në mjerim dhe rrezik - Përgjigja e Profetit Ajo që paguajmë në rrugën e drejtësisë është ajo e Abu Abdullah - Huseinit paguar me jetën e tij dhe të të dashurve dhe miqve të tij.

 

Ajo që shiitët kanë kushtuar gjithmonë, dhe për shkak të kësaj ata edhe sot vuajnë shumë, është çmimi i besnikërisë së tyre ndaj AhlulBayt. Vëlla, është e pashmangshme që të përballemi me vështirësi dhe të sakrifikojmë veten për një çështje të drejtë. Nëse Allahu ju ka ndihmuar për ta drejtuar një njeri në rrugën e drejtë dhe kështu ta shpëtoni, ia vlen e gjithë bota dhe gjithçka në të.

 

Sejid Sadr më këshilloi që të mos tjetërsohemi dhe se gjithmonë duhet të përpiqemi të afrohemi më afër vëllezërve tanë Suni, veçanërisht në rastet kur ata duan të ndahen nga ne; ai më këshilloi të adhuroj me ta dhe kështu të mbajmë marrëdhëniet tona; që ne duhet t'i konsiderojmë ata si viktima të pafajshme të historisë së shtrembëruar dhe propagandës me qëllime të mira. Në fund, ai më tha se njerëzit janë armiq të asaj që nuk dinë.

 

Sejid Khoi gjithashtu më këshilloi në të njëjtën mënyrë, ndërsa Sejjid Muhamed Ali Tabatabai el-Hakim gjithmonë na dërgonte letra plot këshilla që na ndikuan shumë. Vizitat e mia në Nedzaf dhe takimet me ulematë atje u bënë më të shpeshta. Çdo pushim veror shkoja atje për të jetuar pranë Imam Aliut dhe ndoqa mësimet e Sejjid Muhamed Bakir Sadr, nga të cilat përfitova shumë.

 

Unë gjithashtu i kisha premtuar vetes se do të vizitoja varret dhe dhjetë hoxhallarët e tjerë. Me ndihmën e Allahut, unë arrita. Unë madje arrita të vizitoj varrin e Imam Rezës, të vendosur në Mashad, afër kufirit midis Iranit dhe Bashkimit Sovjetik. Atje takova disa nga studiuesit e shquar dhe përfitova shumë nga biseda me ta.

 

Sejjid Khoi, të cilin ne e ndjekim në çështjet fetare, më lejoi të përdor khums dhe zekat për nevojat e grupit tonë. Nga kjo, unë arrita t'u siguroja atyre libra, bursa dhe shumë gjëra të tjera. Unë gjithashtu themelova një bibliotekë të vogël ku mund të gjendeshin libra të dobishëm nga të dy grupet sunite dhe shi. Unë e quajta atë "Biblioteka Ahlulbait" dhe duke bërë këtë, falënderoj Allahun, u dha një favor shumë studentëve. Pesëmbëdhjetë vjet më vonë, gëzimi im ishte dyfishuar: një zyrtar i këshillit të qytetit Gafsa pranoi të quajë rrugën ku unë jetoj "Imam Ali ibn Ebi Talib a.s."

 

Me këtë rast, dëshiroj t'i shpreh mirënjohjen time për veprën e tij fisnike. Ai është një njeri që bën përpjekje të mëdha në mirëqenien e muslimanëve dhe që ka respekt të madh për Hazret Aliun. Për ta hequr disi nga ai, i dhashë librin "El-Muradiaat" të Sherefudin.

 

On i nasa grupa se uzajamno postuju i neka ga Allah dobro nagradi i podari mu sve sto zeli. Neki podmukli ljudi su pokusali da uklone tablu sa natpisom ulice, ali bez uspjeha. Allah je zelio da ostane na istom mjestu tako da su nam pocela stizati pisma iz citavog svijeta, noseci na sebi ime imama Alije ibn Abi Taliba - ime koje je blagoslovilo nas lijepi grad.

 

Prema savjetima ehlulbejta a.s. i ucenih ljudi iz Nadzafa, ostali smo u kontaktu s nasom bracom sunnijama i odrzali odnos s njima u zajednickim namazima. Na taj nacin su ljudi poceli da pitaju o nasem namazu, abdestu, vjerovanjima...